Banden wisselen

Het is gevaarlijk om met versleten banden onder uw auto te rijden. Tijdens onverwachte situaties zoals acuut remmen of scherpe bochten maken, zult u merken dat u minder grip hebt. Zeker met een natte ondergrond, glijdt uw auto sneller weg. Het is algemeen bekend dat de banden aan de voorzijde van de auto sneller verslijten dan onder de achteras. Zijn uw banden aan de voorkant versleten? Wissel ze dan om met de achterkant!

Tijd om uw banden te wisselen?

Maar wanneer is een autoband dan versleten? Wettelijk is het niet toegestaan om rond te rijden, als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is. Dit geldt voor alle soorten banden, dus ook zomer- en winterbanden, in geheel Europa. UAB is goed op de hoogte van alle bandensoorten, eisen en kennis om ze snel en efficiënt te verwisselen voor uw auto. De profieldiepte wordt altijd gemeten voordat de banden überhaupt gewisseld worden. Na het verwisselen van de banden, lijnt UAB de auto voor u uit. Zo worden hinderlijke trillingen in het stuur voorkomen en kunt u prettig en veilig rijden. Bovendien heeft een gebalanceerde autoband een langere levensduur en bespaart u dus.

Wanneer wisselt u zomer- en winterbanden?

UAB zorgt ervoor dat op een snelle en efficiënte wijze de zomer- en winterbanden van uw auto kunnen worden verwisselt. Het weer is een onvoorspelbare factor. Winters in Nederland kunnen plotseling streng en koud worden, of juist warm in de lente. Om te voorkomen dat u met de verkeerde set banden de weg op gaat, is het verstandig altijd een temperatuur van 7 graden aan te houden. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden zakt, is het tijd voor winterbanden. Boven de 7 graden, mag u nog met zomerbanden rijden. Twijfelt u? UAB adviseert u graag!